Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Το πρώτο δορυφορικό τηλέφωνο με παγκόσμια κάλυψη


Η Otesat-Maritel ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης ως Distribution Partner με τον Inmarsat για το νέο δορυφορικό σύστημα Global Satellite Phone Services (GSPS) IsatPhone, το πρώτο κινητό δορυφορικό τηλέφωνο (handheld) με παγκόσμια κάλυψη από τον Inmarsat.
Το νέο δορυφορικό τηλέφωνο χρησιμοποιεί τους ....
δορυφόρους 4ης γενιάς Ι4 του Inmarsat και παρέχει αξιόπιστη συνδεσιμότητα δικτύου με εξαιρετικής ποιότητας τηλεφωνία και ανταγωνιστικές τιμές υπηρεσιών και τερματικού. Με μέγεθος και σχεδιασμό ενός GSM τηλεφώνου, είναι εύχρηστο και έχει σχεδιασθεί να δουλεύει σε δύσκολες καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες. Οι υπηρεσίες που προσφέρει η συσκευή είναι δορυφορική τηλεφωνία, τηλεφωνητή, μικρά μηνύματα κειμένου, e-mail και GPS location data. Έχει μεγάλη διάρκεια μπαταριών και αποτελεί το μόνο φορητό δορυφορικό τηλέφωνο που διαθέτει Bluetooth. Επιπλέον η συσκευή διαθέτει ημερολόγιο, ξυπνητήρι, calculator, παύση μικροφώνου (mute) και συγχρονισμό με MS Outlook 2007 (PC).
Το IsatPhone απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών και ιδιωτών σε ξηρά και θάλασσα όπως ναυτιλιακές εταιρίες, ναυτικούς και yachting, στο δημόσιο τομέα και στις ένοπλες δυνάμεις, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, σε κατασκευάστριες εταιρίες κλπ. Έχει ενιαία χρέωση ανά υπηρεσία παγκοσμίως και αποτελεί την ιδανική λύση διεθνούς τηλεφωνικής κυρίως επικοινωνίας εκεί όπου τα επίγεια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι ανεπαρκή ή το τηλεπικοινωνιακό κόστος είναι πολύ υψηλό.
Η παροχή της εν λόγω υπηρεσίας θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Η Otesat-Maritel εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της με το IsatPhone, καθώς παραμένει σταθερή στην στρατηγική της να παρέχει τελευταίας τεχνολογίας, ποιοτικές, αξιόπιστες και σε ανταγωνιστικές τιμές ολοκληρωμένες λύσεις δορυφορικής επικοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
http://drymadesnews.blogspot.com/2010/11/blog-post_6102.html

Ο Ψηλότερος και ο κοντότερος Άνθρωπος του Κόσμου

Ο ΨΗΛΟΤΕΡΟΣ Και ο κοντότερος Άνθρωπος του Κόσμου
Ο ΨΗΛΟΤΕΡΟΣ Και ο κοντότερος Άνθρωπος του Κόσμου
συναντήθηκαν! Ο πρώτος ονομάζεται Bao Xishun και ο δεύτερος He Pingping. Το ύψος του Bao είναι 2,40 μέτρα και του He έιναι 73 εκατοστά! Δηλαδή ο πρώτος είναι 3 φορές ψηλότερος!

Κάτι πρέπει να έχει η διατροφή εκεί στην Κίνα για να βγάζουν τέτοια κινητά και τέτοιους ανθρώπους. Λέτε να φταίει το ρύζι?

http://odys-online.blogspot.com/2007/07/blog-post_15.html

Δείτε το βίντεο




Ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου
Ο 27χρονος Κινέζος Ζάο Λιάνγκ με ύψος 2,46 μέτρα είναι υποψήφιος για τον τίτλο του ψηλότερου εν ζωή ανθρώπου στον κόσμο, αφού είναι μόλις 10 εκατοστά ψηλότερος από τον μέχρι τώρα κάτοχο του τίτλου αυτού, ο οποίος ονομάζεται Μπάο Ζισούν (που βλέπουμε στις φωτογραφίες), είναι επίσης Κινέζος, 57 χρονών και έχει ύψος 2, 36 μέτρα. Το μόνο που μένει για να πάρει τον τίτλο ο Ζάο είναι να αναγνωριστεί το ρεκόρ του από τους εκπροσώπους των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness.
Ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου
Το μεγαλοπρεπές ανάστημα του Ζάο Λιάνγκ μετρήθηκε από τους γιατρούς που κλήθηκαν να τον εγχειρήσουν σε νοσοκομείο της πόλης Τιανζίν, αφού ο πανύψηλος αυτός άνθρωπος υπέφερε μέχρι σήμερα λόγω τραυματισμού που τον ανάγκασε να τερματίσει άδοξα την σταδιοδρομία του στο μπάσκετ πριν από μια δεκαετία και να μείνει άνεργος έως το 2006, όπου έπιασε δουλειά σε ένα τσίρκο, κάνοντας τον ταχυδακτυλουργό και παίζοντας σαξόφωνο και φλάουτο. Ευτυχώς οι γιατροί δήλωσαν πως μετά από την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη και ήταν επιτυχής, ο Ζάο θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει χωρίς προβλήματα έπειτα από ανάρρωση περίπου δύο μηνών.
Τέλος, παρόλου που οι γονείς του έχουν μέσο ύψος, ο γιος τους βγήκε αρκετά ψηλός, γεγονός που προβληματίζει και τους ίδιους τους γονείς. Όσων αφορά το μεγαλύτερο ρεκόρ ύψους για άνθρωπο που έχει ποτέ καταγραφεί, σύμφωνα με τα ρεκόρ Guiness, το κατείχε ο Αμερικανός Ρόμπερτ Ουάντλοου (1918-1940) με ύψος 2,72 μέτρα.
 http://www.otherside.gr/2009/04/tallest-man-in-the-world/#ixzz16mMcoM2N
Robert Pershing Wadlow, USA world's tallest man
Ο κύριος Robert ήταν ο ψηλότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ
http://www.pestaola.gr/world-tallest-man-and-other-people/

Ο Robert Wadlow Ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, καταγεγραμμένος και στο Βιβλίο Guinness.
Λίγο πριν το θάνατό του, ζύγιζε λίγο περισσότερο από 222 κιλά. Τα ρούχα του, για να ραφτούν, χρειαζόντουσαν τρεις φορές την ποσότητα του υφάσματος που χρειάζονταν τα κανονικά ρούχα και τα παπούτσια του ήταν τόσο μεγάλα που στοίχιζαν τότε 100 δολάρια το ζευγάρι, πολλά λεφτά για την εποχή του 1930.
Ο πατέρας του Robert χρειάστηκε να μετατρέψει το οικογενειακό τους αμάξι, βγάζοντας το μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού έτσι ώστε να μπορεί ο Robert να καθίσει στο πίσω κάθισμα και να τεντώσει τα πόδια του μπροστά!

Τα μεγαλύτερα μουστάκια του κόσμου

 to_megalitero_moustaki_tou_kosmou0 62χρονος Mohammed Rashid από την Τουρκία έχει γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες σαν ο άνθρωπος με το μακρύτερο μουστάκι του κόσμου. Ο Rashid δεν έχει κόψει το μουστάκι του εδώ και δέκα χρόνια με αποτέλεσμα το μήκος του να έχει φτάσει το ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά! Αυτή την περίοδο γυρνάει τον κόσμο παρουσιάζοντας το μουστάκι του και χρεώνοντας πέντε δολάρια όποιον θέλει να φωτογραφηθεί μαζί του, προκειμένου να εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο τα έξοδα της περιοδείας του.
http://www.liako.gr/anexigito/unknown-mystery/205-world-record.html
Ο συγκεκριμένος κύριος από την πόρτα μου δεν χωράει να περάσει…
Παλικάρι μου, κρίμα που δεν έχω αδερφή να σου δώσω να την κάνεις ευτυχισμένη…
Όχι δεν φοράει κανένα καπέλο0-σκούφο κλπ. Είναι 100% φυσικό!
Να πετάμε μπαλάκια να δούμε ποιος θα το περάσει μέσα από τον κύκλο…
Άντε να τον έχεις πατέρα αυτόν τώρα και να πηγαίνει στο καφενείο έτσι…
Αντι για μαγουλάκια…
Α! Τι πάθατε όλοι;! Μόδα είναι;
Μια άλλη εκδοχή του Άγιου Βασίλη…
Καλλιτέχνης ο άνθρωπος!!
Μα πώς το κάνετε αυτό; Θέλω κι εγώ!
Ευτυχώς στο στρατό τώρα ξυρίζονται…
Στριφτό τσιγάρο, τώρα και στριφτό μουστάκι…
Ο ίδιος καλλιτέχνης (δεν μπορούμε νε συνέλθουμε από το σοκ..)
Εταιρεία απολυμάνσεων για μουστάκια υπάρχει;


i

http://www.gelame.gr/index.php/funny-photos/%CE%B2%CF%81%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA

Φτερούγες Κοτόπουλου με σάλτσα

Συνταγή για 4 άτομα

Από το:
http://xs-recipes.com/

Υλικά:


20 φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες οι σκληρές άκρες
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
2/3 φλιτζανιού γάλα
1 φιάλη σάλτσα μπάρμπεκιου, BBQ
1/4 φλιτζανιού μέλι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Προετοιμασία:

Πλένουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και κόβουμε τις σκληρές άκρες αν υπάρχουν. Στραγγίστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από τις φτερούγες. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο σακούλι και τοποθετήστε μέσα και τις φτερούγες, λίγες κάθε φορά. Κλείνουμε το σακούλι καλά και το κουνάμε μέχρι να καλυφθούν οι φτερούγες με αλεύρι.
Τοποθετήστε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά να ενωθούν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε καλά την σάλτσα BBQ και το μέλι. Πάρτε ένα- ένα τα φτερά και βουτήξτε τα μέσα στο μείγμα των αυγών και αμέσως βάλτε τα πίσω στο σακούλι με το αλεύρι. Επαναλάβετε 2-3 φορές τη διαδικασία αυτή μέχρι δημιουργηθεί μία βαριά στρώση από αλεύρι σε κάθε φτερούγα.
Τοποθετήστε αρκετά σπορέλαιο λάδι για βαθύ τηγάνισμα σε μεγάλο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τα φτερά μέχρι να ροδίσουν και τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτήξτε τα τηγανισμένα φτερά στο μείγμα μπάρμπεκιου-μέλι και αραδιάστε τα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήστε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μην έχουν την έντονη γυαλάδα από το μέλι.
Σερβίρετε το κοτόπουλο απευθείας από τον φούρνο με μία παγωμένη μπύρα.

Τσιζκέικ Σοκολάτα, Cheesecake σοκολάτας

Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Τσιζκέικ Σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ
20τεμ. μπισκότα σαβαγιάρ
175γρ. σοκολάτα bitter
750γρ. Τυρί κρέμα μασκαρπόνε
100γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά (ξεχωριστά ασπράδια από κρόκους)
40γρ. Αλεύρι
3κ.σ. Grappa
1κ.σ. απόσταγμα βανίλιας
2κ.σ. καφέ espressoκαλά αλεσμένο
3κ.σ. Vinsanto, Port ή άλλο γλυκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλύπτουμε  μια φόρμα διαμέτρου 23cm με αντικολλητικό χαρτί. Σπάζουμε το σαβαγιάρ σε ακανόνιστα κομμάτια και τα απλώνουμε στο πάτο της φόρμας.
Βάζουμε σε ζεστό Bain-Marieτην σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσει ανακατευοντάς περιστασιακά.’Οταν είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φωτία να κρυώσει ελαφρώς για 5’ λεπτά.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την grappa, το απόσταγμα της βανίλιας, τον καφέ και το Vinsanto συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Χτυπάμε τ’ασπράδια σ’ ενα μπώλ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε το 1/3 από την ποσότητα της μαρέγκας στην λιώμενη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.Στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.


Αναμιγνύουμε το μίγμα της σοκολάτας με την κρέμα μασκαρπόνε και περιχύνουμε πάνω απο τα σαβαγιάρ, απλώνουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας για να καλυφθεί ομοιόμορφα όλη η επιφάνεια της φόρμας.


Ψήνουμε για 40’ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c.Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.


Διακοσμούμε με τριμμένη λευκή ή bitterσοκολάτα και πουδράρουμε ελαφρώς με ζάχαρη άχνη.Όταν θέλουμε να σερβίρουμε περιχύνουμε με την crèmeanglaise και σαν εναλλακτική λύση μπορούμε να προσθέσουμε κόκκινα φρoύτα του δάσους.

Μειώστε το αλάτι και ζήστε περισσότερο

Μειώστε το αλάτι και ζήστε περισσότερο
Η δια νόμου υποχρέωση των βιομηχανιών τροφίμων να περικόψουν το ποσοστό αλατιού που περιέχεται στα προϊόντα τους, μπορεί να μειώσει μέχρι και 18%, τα περιστατικά εμφραγμάτων και εγκεφαλικών..
επεισοδίων, σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα.

Η επιστημονική ομάδα της σχολής δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ εισηγείται στις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε υποχρεωτικές και όχι προαιρετικές περικοπές του αλατιού στη βιομηχανία τροφίμων, καθώς, όπως επισημαίνει, η διατροφή που περιέχει υψηλά επίπεδα αλατιού, συνδέεται με αύξηση της αρτηριακής πίεσης, που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι ενήλικες, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από έξι γραμμάρια αλατιού τη μέρα, δηλαδή περίπου ένα κουταλάκι.

Πολλές χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς, Αυστραλία κ.α.) έχουν υιοθετήσει πρόγραμμα μείωσης του αλατιού, είτε επιβάλλοντας τη σχετική αναφορά στις ετικέτες των τροφίμων, είτε προωθώντας εθελοντικές περικοπές της ποσότητάς του σε ευρέως χρησιμοποιούμενα τρόφιμα, όπως το ψωμί, το βούτυρο, τα δημητριακά κ.α.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Δρ Λίντα Κόμπιακ, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο επιστημονικό έντυπο Heart, σύμφωνα με το BBC, υπολόγισαν ότι η εθελοντική περικοπή του αλατιού από πλευράς των βιομηχανιών τροφίμων μπορεί να επιφέρει μια μείωση σχεδόν 1% στα εμφράγματα, περίπου υπερδιπλάσια σε σχέση με την μείωση κατά 0,5% που επιφέρουν οι απλές διατροφικές συμβουλές στον πληθυσμό.

Αν όμως οι περικοπές λάβουν υποχρεωτικό χαρακτήρα, τότε εκτίμησαν ότι η μείωση των εμφραγμάτων θα ήταν περίπου 20πλάσια, δηλαδή κοντά στο 18%.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις παραμένουν εδώ και χρόνια η κυριότερη αιτία θανάτου στον κόσμο.

Υπάρχει μια... Αλάσκα σε πετρέλαιο στο κρητικό πέλαγος...

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος της Ελλάδας...
κάνει ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων.

Τα στοιχεία που δίνει στo newsbomb.gr ο κ. Φώσκολος (και στηρίζονται σε επίσημες επιστημονικές έρευνες) παρουσιάζουν μία Ελλάδα που μπορεί να γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου – αν την άφηναν όμως να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό της πλούτο.

Χωρίς σχόλια και παρεμβάσεις δίνουμε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του κ. Φώσκολου: «Yπάρχουν τρεις περιοχές κοντά στην Κρήτη, με τεράστια αποθέματα πετρελαίων και φυσικού αερίου. Η μια είναι νοτιοανατολικά της Κρήτης και αυτή είναι που ξέρουμε περισσότερο, με βάση τα νέα στοιχεία από τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας. Έχουμε επίσης μια άλλη, που είναι νοτίως της Κρήτης, κάτω από τη Μεσσαρά. Και υπάρχει επίσης ένα σημείο που είναι κοντά, προς τη Λιβύη. Είναι τρεις διαφορετικές περιοχές, οι οποίες έχουν αποθέματα. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ένα απόθεμα με πιθανότητα 50% διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά στοιχεία. Το υπολογίζω μεταξύ ένα και τρία τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου.

Και τονίζω φυσικό αέριο, διότι υπάρχει μια ευαισθησία από την κυβέρνηση όταν ακούει πετρέλαιο, που δημιουργεί εμπλοκές για το περιβάλλον. Με το φυσικό αέριο δεν έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Το φυσικό αέριο είναι καθαρό, δεν πρόκειται να μολύνει και θα δείξω επίσης πόσο φυσικό αέριο χάνεται κάθε χρόνο επί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την Κρήτη, νοτίως του νησιού. Τα 3 τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα.
Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια... Αλάσκα, η οποία μπορεί να  φέρει αναλογία 20%, στην Ελληνική Κυβέρνηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση. Θα αφήσει δηλαδή ένα κέρδος σε ευρώ της τάξης των 170 δισ. ευρώ.

Εκτός βεβαίως και από τις δουλειές που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη, θα δουλέψουν επίσης όλα τα Ναυπηγεία, Σκαραμαγκά, τα Νεόρεια της Σύρου, θα δώσουμε δουλειά επίσης στους χημικούς μηχανικούς, θα αναπτυχθεί όλη η χημική βιομηχανία. Γιατί το φυσικό αέριο είναι η πρώτη ύλη που κάνουμε λιπάσματα, φάρμακα και βεβαίως όλες οι εταιρείες δίνουν και ένα ποσοστό στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπως π.χ. έδωσε τώρα η BP στη Λιβύη στο Πολυτεχνείο Τρίπολης, 50 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα που έρχονται είναι τεράστια. Και θα δημιουργηθεί μια ανακούφιση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με τα νέα στοιχεία λοιπόν έχουμε ακόμα πιο θετικά νέα σε σχέση με τα αποθέματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ναι την προηγούμενη φορά που μίλησα στον κ. Χαρδαβέλλα, τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφός μου, ο κ. Κωνοφάγος, μιλούσαμε για 300 δισεκατομμύρια. Τώρα μιλάμε για 3 τρισεκατομμύρια. Μιλάμε για χίλιες φορές παραπάνω μόνο το ένα κοίτασμα, όχι κάτω από τη Μεσσαρά, όχι το κοίτασμα της Λιβύης. Πιθανό να είναι 6 τρις. Και θα σας δώσω ένα μέτρο να καταλάβετε. Αυτή τη στιγμή η Αλγερία έχει 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Εμείς πιθανόν να έχουμε 6. Δηλαδή είμαστε περισσότερο από την Αλγερία.
Και βεβαίως υπάρχουν και επιπτώσεις. Αυτό το φυσικό αέριο για εμάς είναι πλεόνασμα. Αυτό το φυσικό αέριο θα φύγει κατευθείαν προς την Ευρώπη. Άρα θα έχουμε τεράστια αποθέματα και επ΄ ωφελεία της Ευρώπης. Δηλαδή αλλάζει όλο το σκηνικό πλέον αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το γεωπολιτικό. Εάν προσθέσουμε και τα αποθέματα της Κύπρου αλλάζει όλη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Και βάζω μέσα την Αίγυπτο και το Ισραήλ αυτή τη στιγμή.

Το Ισραήλ από ότι μαθαίνω και πιθανόν ο κ. Κωνοφάγος να έχει περισσότερα στοιχεία, πρότεινε στον Πρωθυπουργό το δικό μας, να κατασκευάσουν αγωγό αερίου που να παίρνει το φυσικό αέριο του Ισραήλ και να το διοχετεύει στην Ευρώπη».

newsbomb.gr

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Κροκοσυλλογή στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης


Saffron gathering
"Πουλάδες", μου είπε ο κυρ. Μιχάλης ο "Μπελάς", λένε στην Σαντορίνη το ανοιγμένο λουλούδι του κρόκου, αν και, από ό,τι κατάλαβα από κάτι άλλο που μου είπε αργότερο, "πουλάδες" λένε όλα τα μεγάλα ανοιχτά λουλούδια..
.


Saffron gathering

Saffron gathering

Saffron gathering
Ο κυρ. Μιχάλης και ο γιός του, Λευτέρης, είναι έτοιμοι για την κροκοσυλλογή...



Saffron gathering

Saffron gathering
Πρέπει να παραδεχτώ ότι, όταν είδα το πανεράκι που κρατούσε ο κυρ. Μιχάλης, αμέσως σκέφτηκα ότι, 3623 χρόνια μετά, η παράδοση παραμένει ζωντανή στο νησί...


Saffron gathering
Ο γιός του κυρ. Μιχάλη, ο Λευτέρης, ψάχνει για ζαφορά στην άκρη του γκρεμού, στον Λόφο του Ταξιάρχη, στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης...


Saffron gathering
Το καλαθάκι έχει αρχίσει να γεμίζει...


Saffron of Santorini
Η "πουλάδα" του κρόκου, της ζαφοράς, όπως το λένε οι ντόπιοι...


Saffron gathering
Ο μικρότερος γιός του κυρ. Μιχάλη, ο Βαλάντης, ψάχνει για κρόκο...

"Πουλάδες" βγάζει και ο ασπάλαθος, που είναι διαφορετικός από την άψινθο, όπως έμαθα σήμερα, και, όπως λένε οι Σαντορινιοί, "όταν ο ασπάλαθος πουλιάζει, η πέρδικα αυγουλιάζει".
http://santo-rinios.blogspot.com/

Μια «βόμβα» στο τραπέζι μας

Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.
Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δεν μιλάει εδώ και πολλά χρόνια.
Οι θάνατοι από καρκίνο στην περιοχή αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο επικίνδυνα και πολλά παιδιά εμφανίζουν αρρώστιες που δεν είναι της ηλικίας τους.
Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.
Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου - Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα - βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.
Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:
Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg.
Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.
Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω.
Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg.
Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.
Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω!
Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω.
Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.
Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!
http://www.newsbomb.gr/

Στη Θήρα τα μυστικά της ζωής



 
Του Γιωργου Λιαλιου
Η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης ήταν η ισχυρότερη που έγινε στον πλανήτη τα τελευταία 10.000 χρόνια! Σε αυτό το συμπεράσματα καταλήγει ομάδα Ελλήνων και Αμερικανών επιστημόνων, που τα τελευταία πέντε χρόνια «χαρτογράφησε» τα υποθαλάσσια ηφαίστεια της Σαντορίνης και του Κολούμπο, ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Αμοργό.
Οπως εκτιμούν, από την έκρηξη στη Σαντορίνη τινάχθηκαν στον αέρα περισσότερα από 70 κυβικά χιλιόμετρα μάγματος. Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα και για το Κολόμπο, στο οποίο οι επιστήμονες έχουν ευκαιρία να μελετήσουν πώς η ζωή γεννιέται κάτω από ακραίες φυσικές συνθήκες, με άλλα λόγια πώς γεννήθηκε η ζωή στον πλανήτη...
Μελέτη σε δύο φάσειςΗ μελέτη των δύο ηφαιστείων έγινε στο πλαίσιο κοινού ερευνητικού προγράμματος του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών
(ΕΛΚΕΘΕ) και του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Rhode Island των ΗΠΑ και τον γνωστό μελετητή των ωκεανών δρα Μπάλαρντ, ο οποίος ανακάλυψε το ναυάγιο του Τιτανικού. Η υποθαλάσσια έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, από το 2005 έως τον Οκτώβριο του 2010 με τα ωκεανογραφικά πλοία Αιγαίο, Endeavor και Nautilus, καθώς και τα κατευθυνόμενα εξ αποστάσεως υποβρύχια Ηρακλής και Αργος, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Συμβούλιο Επιστημών των ΗΠΑ και το National Geographic Society.
Στην πρώτη φάση της έρευνας, οι επιστήμονες χαρτογράφησαν τις θαλάσσιες αποθέσεις της τέφρας της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης το 1614 π.Χ. «Μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι η ισχυρότερη έκρηξη που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη ήταν εκείνη του ηφαιστείου Ταμπόρα στην Ινδονησία, το 1800. Ομως τα ευρήματα της έρευνάς μας αλλάζουν τα όσα γνωρίζαμε», λέει στην «Κ» ο ηφαιστειολόγος στο ΙΓΜΕ κ. Γιώργος Βουγιουκαλάκης. «Πλέον καταλήγουμε ότι η έκρηξη στη Σαντορίνη ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία 10.000 χρόνια στον πλανήτη. Μόνο σε μια ακτίνα 30 χιλιομέτρων γύρω από τη Σαντορίνη έχουν αποτεθεί στον βυθό περίπου 70 κυβικά χιλιόμετρα μάγματος».
Οι επιστήμονες μελέτησαν και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο, ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Αμοργό. «Το ηφαίστειο αυτό είχε δώσει μια ισχυρή έκρηξη περίπου το 1650 και περίπου 70 άνθρωποι στη Σαντορίνη είχαν χάσει τη ζωή τους από τα δηλητηριώδη αέρια. Ο,τι βρισκόταν τότε κοντά στο επίπεδο της θάλασσας, πέθανε», λέει ο κ. Βουγιουκαλάκης. «Η έκπληξη ήταν ότι μέσα στην καλντέρα του ηφαιστείου εξακολουθεί να υπάρχει έντονη υδροθερμική δραστηριότητα. Είναι κάτι πολύ θεαματικό, γιατί εξαιτίας της δραστηριότητας αυτής δημιουργούνται οι “λευκοί καπνιστές”, μεγάλες καμινάδες από σίδηρο, ασήμι, χρυσό, χαλκό και μόλυβδο, από τις οποίες βγαίνουν στη θάλασσα ρευστά σε θερμοκρασία 220 βαθμών. Επάνω σε αυτές τις καμινάδες αναπτύσσονται μορφές ζωής (κυρίως βακτήρια) που γεννιούνται και επιβιώνουν σε ακραίο περιβάλλον και αποτελούν τις πρώτες μορφές ζωής του πλανήτη μας. Μελετώντας τις, λοιπόν, ουσιαστικά μαθαίνουμε πώς δημιουργήθηκε η ζωή στον πλανήτη...».
http://news.kathimerini.gr

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 2η Ποδηλατική Συνάντηση στην Σαντορίνη .


Ευχαριστούμε θερμά την αγαπημένη μας ιστοσελίδα  http://www.cyclingsantorini.gr  για τις ενεργές της  και ζοφερές δραστηριότητες στο τομέα της ποδηλατοδρομίας, και της ευχόμαστε ακόμη καλύτερες επιτυχίες. 

Απολαύστε την 2η Ποδηλατική Συνάντηση στην Σαντορίνη


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 2η Ποδηλατική Συνάντηση στην Σαντορίνη .
Σπουδαία μέρα για την Σαντορίνη και για την ποδηλασία αυτή η Κυριακή 28/11/2010!
Ο Ποδηλατικός  Όμιλος  Σαντορίνης παίρνει σιγά ,σιγά σάρκα και οστά !
Ποιός να το φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια, ότι αυτό το όμορφο νησί  η Σαντορίνη έχει τόσους πολλούς και αξιόλογους ποδηλάτες !
Ποδηλάτες όλων των ηλικιών με χαμόγελο , διάθεση , ποιότητα που κάνουν την έκπληξη στον θαυμάσιο κόσμο της Σαντορίνης .
Ναι ,σήμερα έγινε η αλλαγή στην νοοτροπία του καναπέ! Μικροί -μεγάλοι ακόμα και ο τετράποδος φίλος της ποδηλασίας Μένιος ήταν εκεί.
Η διαδρομή από Καμάρι στα Φηρά άνετη και αρκετά ξεκούραστη για όλους!
Σε λίγο καιρό ποδηλάτες από όλο τον κόσμο θα έρχονται για ποδηλασία στο πανέμορφο νησί μας.
Ο καθαρός αέρας ο μπλε ουρανός και η μοναδική στον κόσμο Καλδέρα κάνουν την διαφορά στην ποδηλασία. Συγχαρητήρια σε όλους!!
Κωνσταντίνος Νταβαρίνος















Δηλώσεις «ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ» του Μίκη Θεοδωράκη στον ΣΚΑΪ

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

H παραίτηση του Γέρου ήταν φυγή

Στα συγκλονιστικά γεγονότα του 1964-1965 που οδήγησαν στην αποσταθεροποίηση και την πτώση της δημοκρατίας στην Ελλάδα αναφέρεται ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο, μεθαύριο και την Tετάρτη στις 10.45 το πρωί, στη σειρά «ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ - Αξιος Εστί» του ΣΚΑΪ 100,3 με τον Γεώργιο Π. Mαλούχο, δίνοντας μιαν άλλη ανάγνωση των όσων συνέβησαν τότε. Eδώ, παρατίθενται ορισμένα αποσπάσματα, στα .....
οποία έχουν διατηρηθεί και κάποια χαρακτηριστικά του προφορικού λόγου . Mεταξύ πολλών άλλων ο κορυφαίος συνθέτης διηγείται τα εξής:

Aσυλία...«το 1964, μετά τον θάνατο του Παύλου, πλέον, η βασιλομήτωρ δεν είναι βασίλισσα και δεν την προστατεύει η «ασυλία», μπορεί κανείς να γράψει ό,τι θέλει. Oμως, ο Παπανδρέου κάνει ειδικό νόμο και επεκτείνει την «ασυλία». Eγινε μεγάλη φασαρία στη Βουλή. Εγώ, χάρη σ’ αυτό το νόμο, τρώω 30 μήνες φυλακή, όταν με δικάσανε αργότερα, επειδή είπα ότι η Φρειδερίκη είναι η ηθική αυτουργός στη δολοφονία Λαμπράκη»...

Oι Kεντρώοι ... «ο Παπανδρέου βγήκε με μια «σημαία» εναντίον του θρόνου. Ο λαός ήταν εναντίον του θρόνου. Ο Παπανδρέου έπρεπε να πάει με τον λαό. Φυσικά, οι Kεντρώοι δεν ξεχνούσαν τη διαμάχη του Βενιζέλου με το παλάτι. Oμως, μέσα στις νέες συνθήκες, μετά τον εμφύλιο, η Eνωση Κέντρου και η Δεξιά ήταν ένα πράγμα. Τη Μακρόνησο την κάνανε όλοι μαζί. Εμείς είμαστε οι εχθροί. Hταν πιο φανατικοί εναντίον μας οι Kεντρώοι»...

Παραίτηση ... «όταν μετά από ένα χρόνο υποβάλει την παραίτησή του, για μένα ήταν ένα πρόσχημα. Ο Παπανδρέου δεν τα έβγαζε πέρα. Eκανε τόσα λάθη, όπως αυτό με τον θρόνο, ο κόσμος πάγωσε. Αργότερα έκανε αυτό με τα βασιλικά αυτοκίνητα. Τα ‘δωσε όλα, το αεροπλάνο το βασιλικό του Κωνσταντίνου, ήταν σύμβολα όλα αυτά. Είχε αρχίσει να συνδιαλέγεται πλέον με τον θρόνο. Κάτω από διάφορες πιέσεις. Αυτά που σου λέω τώρα, είναι το «κερασάκι». Κάτω έβραζε ο κόσμος. Η οικονομική του πολιτική ήταν καταστροφική για τα λαϊκά στρώματα. Είχε ξεφύγει τελείως. Η Αθήνα ήταν μια συνεχής διαδήλωση.Αρχιζαν οι διαμάχες ανάμεσα στους ανδρεϊκούς και τους μητσοτακικούς, είχαμε τον θρόνο... Δεν διοικούσε πια. Είχε πλέον γίνει έτσι η Ενωση Κέντρου, που ανάσανε όταν υπέβαλε την παραίτησή του. Ηταν μια λύτρωση γι’ αυτόν. Ετσι νομίζω εγώ. Του ήρθε «κουτί» αυτό... Μπορούσε ο Παπανδρέου ο Γέρος, έχοντας πίσω του τις πλάτες του 64-65% του ελληνικού λαού, όταν του είπε αυτά ο Κωνσταντίνος, να του πει «πάμε στη Βουλή» και να πάει στη Βουλή. Αυτή η παραίτησή του ήταν μία φυγή. Φυγή προς τα μπρος. Εφυγε. Δεν διοικούσε πια. Κι όπως φάνηκε αργότερα είχε έρθει ήδη σε ρήξη με τον Ανδρέα. Η κριτική που έκανε ο Ανδρέας, ήταν η κριτική η δική μας. Διαχώρισε τη θέση του και έφερε μια οξύτατη αντίθεση»...

Oικουμενική ... «O Κωνσταντίνος, μετά τη δικτατορική πράξη που έκανε να διώξει τον πρωθυπουργό του, ήθελε να τα μαζέψει. Καλεί λοιπόν τους ηγέτες όλων των κομμάτων. Συμφωνούν όλοι για οικουμενική. Πάει ο Γεώργιος Παπανδρέου, συμφωνεί κι αυτός. Το απόγευμα ετοιμάζεται το διάταγμα. Και παίρνει τηλέφωνο ο Γεώργιος Παπανδρέου και λέει δεν υπογράφω. Ο Κωνσταντίνος του λέει «μα κύριε πρόεδρε, χθες είπατε το ναι. Τι μεσολάβησε μέχρι σήμερα;». Και του απαντά ο Γεώργιος Παπανδρέου, «μεγαλειώτατε, το χθες ήταν χθες και το σήμερα είναι σήμερα»’. Και διαλύεται η Οικουμενική. Κι όπως μαθαίνεται, ο Ανδρέας δεν ήθελε την Οικουμενική. Ηθελε κρίση. Διότι έβλεπε ότι με αυτή την κρίση ο πατέρας του που είχε έρθει στο ναδίρ λόγω της σχέσης με τα ανάκτορα, θα αναβαπτιζόταν πάλι στον λαό και θα γινόταν πάλι ο Γέρος της Δημοκρατίας. Αλλά, αυτό, όμως, στοίχισε τη δικτατορία. Αν είχαν κάνει την Oικουμενική όλοι μαζί, θα είχαμε μια πολύ πιο ομαλή πορεία»...

Αποστασία «...η προίκα του Ανδρέα ήταν η Αποστασία, την πήρε σαν προίκα στον εδνοοικογενειακό αγώνα που είχαν τα δύο αστικά κόμματα. Είχε το μεγαλύτερο όπλο με το οποίο μπόρεσε να εξοντώσει τον μεγαλύτερο αντίπαλό του που ήταν μόνο ο Μητσοτάκης... Ο Μητσοτάκης ήταν ο φύσει και θέσει ηγέτης της Ενωσης Κέντρου και αυτή η τρέλα που έπαθε ο Μητσοτάκης να πάει ακόμα και μαζί με τον βασιλιά, ήταν γιατί έχασε τη θέση του... Αλλά ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε εκείνη τη στιγμή να πει «κάνω ένα συνέδριο». Ολη η μουρμούρα που είχαν εναντίον του Γεωργίου Παπανδρέου οι 112, ήξερε πολύ καλά, ότι μόλις θα έμπαινε ο Γεώργιος Παπανδρέου, θα γινόταν χειροκρότημα. Αυτά κάναν οι Kεντρώοι. Τον βρίζαν από πίσω και μόλις τον έβλεπαν τον δόξαζαν...»

Satyros
ksipnistere

Καρκίνος του προστάτη - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Καρκίνος του προστάτη - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.