Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Aνακύκλωση τηγανόλαδου!! Απαραίτητη για το περιβάλλον!!Μάθετε πως&που γίνεται!!.

Ανακύκλωση τηγανόλαδου

Ενα λίτρο τηγανόλαδο μπορεί να μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού.
Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι είναι πως υπάρχει σύστημα ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών και στην Ελλάδα, το οποίο τα μετατρέπει σε βιοντίζελ!
 
Μπορούμε πλέον να ανακυκλώσουμε το τηγανόλαδό μας, και μάλιστα όχι μόνο ατομικά, πηγαίνοντάς το στα προκαθορισμένα σημεία, που θα βρείτε παρακάτω, αλλά και μαζικά .Με ένα τηλεφώνημα η εκάστοτε εταιρεία εγκαθιστά δωρεάν δοχείο ανακύκλωσης στην πολυκατοικία σας, το οποίο και ανανεώνει κάθε φορά που αυτό γεμίζει! Στην Ελλάδα επιχειρηματικά ο χώρος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγερικών ελαίως είναι ακόμα μικρός αλλά αναπτυσσόμενος. Οι δυο πιο δραστήριες εταιρίες είναι η Revive και η Σέλας Ανακύκλωση που συλλέγει όμως μόνο από επιχειρήσεις.

Οταν ένα λίτρο τηγανόλαδο μπει στο νερό, απλώνεται σε ένα εκατομμύριο λίτρα νερού οπότε κάθε οργανισμός που θα πιει από αυτό θα «εμπλουτίσει» με χρησιμοποιημένο λάδι την τροφή του. Ετσι τα «τρανς» λιπαρά εισβάλλουν στη διατροφική αλυσίδα προκαλώντας καρκινοπάθειες.Το πρόβλημα ξεκινάει από την κουζίνα του σπιτιού ή του καταστήματος και τη συνήθεια να αδειάζουμε το τηγανισμένο λάδι στο νεροχύτη και από εκεί να οδηγείται είτε στη θάλασσα μολύνοντάς τηνΟμως, αυτή είναι μία μόνο πτυχή του προβλήματος της ανεξέλεγκτης διάθεσης του μαγειρικού λαδιού.
Οταν πετάμε το λάδι στα κοινά απορρίμματα μέσα σε μπουκαλάκια, οδηγείται στις χωματερές, βοηθάει στις αναφλέξεις και τροφοδοτεί τις φωτιές που ανάβουν σε αυτές, ενώ αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα στραγγίσματα και καταλήγει στους υπόγειους υδροφορείς. Η εταιρεία Revive προσφέρει δωρεάν ειδικό δοχείο για τη συλλογή των χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών σε κάθε πολυκατοικία που θα το ζητήσει στην Αθήνα, και σε κάθε κατάστημα εστίασης σε όλη την Ελλάδα. Κάνετε ένα τηλέφωνο στην εταιρεία (στο 210-21.16.524), ζητάτε το δοχείο και, όταν γεμίσει, καλείτε πάλι για να το αντικαταστήσει.Στην Αθήνα υπάρχουν δοχεία όπου μπορείτε να αδειάσετε το μπουκάλι με το τηγανόλαδο σας.

Τα σημεία είναι τα εξής:• A/B MEGA, Λ. Βουλιαγμένης 43, Ελληνικό• A/B MEGA, 20ό χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας• 2ο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Κ. Αγωνιστών 2, Μαρούσι• 1ο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Λ. Κηφισίας 184 (Άλσος Συγγρού)• 1ο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Λ. Ειρήνης 32, Πεύκη• 4ο Σύστημα Προσκόπων Νέας Σμύρνης, Δωδεκανήσου 53• 3ο Σύστημα Αμαρουσίου, Λ. Κηφισίας 184• 2ο Σώμα Αλος, Βαρβάκειο, Πεύκη• 3ο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αθήνας, Κ. Πατήσια• 1o Σώμα Μελισσίων• Θεραπευτική κοινότητα Νόστος, Σαλαμίνα• Θεραπευτική κοινότητα «Παρέμβαση»• 1ο Σώμα Αμαρουσίου, Μαραθωνομάχων & Βυζαντίου• 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, Αγ. Τιμόθεου 1Ένας έμπρακτος υποστηρικτής στην ανακύκλωση λαδιού είναι τα super market AB Βασιλόπουλος. Όσον αφορά την Ανακύκλωση μαγειρικού λαδιού και ύστερα από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η ΑΒ αποφάσισε να επεκτείνει το δίκτυο των ειδικών δεξαμενών συγκέντρωσης τηγανισμένου λαδιού και σε ακόμη 25 καταστήματα (Άγιος Δημήτριος. Βάρη, Βριλήσια, Βόλος1, Γλυκά Νερά, Γλυφάδα 2, Γλυφάδα 3, Ελευσίνα, Ιλιον, Καλαμάτα 1, Mακεδονία, Μετς, Νέα Μάκρη, Πάτρα 2, Περισσός, Πεύκη, Τρίπολη, Υμηττός, Φιλοθέη, Χαιδάρι, Χαλάνδρι 2, Χαλκίδα 1, Ψυχικό, ΕΝΑ Ηρακλείου&Κηφισού) πέραν της Εθνικής και του Ελληνικού.Έτσι, σήμερα απαριθμεί 27 δεξαμενές συλλογής μαγειρικού λαδιού. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συλλέγουμε το ρυπογόνο τηγανόλαδο και να το χύνουμε στις ειδικές δεξαμενές έξω από τα καταστήματα.

Πηγή : Καλά νέα

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.