Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γάλα γαϊδάρου: Σούπερ ωφέλιμο

Perierga.gr - Σούπερ ωφέλιμο το γάλα του γαϊδάρουΗ Κλεοπάτρα έπαιρνε σε αυτό το μπάνιο της για να αποκτήσει ωραίο δέρμα. Εσείς μπορείτε να το πιείτε για να κάνετε καλό στην υγεία σας. Αυτό συνιστούν ιταλοί επιστήμονες οι οποίοι μελέτησαν την επίδραση που μπορεί να έχει το γάλα του θηλυκού γαϊδάρου στη γραμμή και την ευεξία μας και κατέληξαν ότι είναι πολύ πιο ευεργετικό από το γάλα της αγελάδας

Υπεροχή σε όλα τα σημεία
Το γάλα των συμπαθών αλλά σπάνιων πια στα ελληνικά νοικοκυριά κατοικιδίων αποδεικνύεται πολύ πιο ωφέλιμο από το αγελαδινό σε πολλά σημεία.
Κατ’ αρχήν περιέχει λιγότερα και καλύτερης ποιότητας λιπαρά _ όπως τα ωμέγα 3 και τα λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και παρέχουν φυσική προστασία στην καρδιά.
Επίσης έχει υψηλότερα επίπεδα ασβεστίου ενώ φαίνεται να είναι κατάλληλο για τα παιδιά που εμφανίζουν αλλεργίες στα γαλακτοκομικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Τέλος, για όσους φροντίζουν τη γραμμή τους, η νέα μελέτη έδειξε ότι βοηθάει περισσότερο στο αδυνάτισμα, γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Στο συνέδριο για την Παχυσαρκία
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νάπολης της Ιταλίας, οι οποίοι παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στην Κωνσταντινούπολη, συνέκριναν τα αποτελέσματα του γαϊδουρινού γάλακτος με αυτά του αγελαδινού στη διατροφή και την υγεία.


Σε πειράματα που έκαναν σε ποντικούς διαπίστωσαν ότι τα δυο είδη γάλακτος παρείχαν τις ίδες θερμίδες, αλλά το γαϊδουρινό γάλα προκαλούσε μεγαλύτερη απώλεια βάρους επειδή αύξανε τους μεταβολικούς ρυθμούς.
Επίσης τα πειραματόζωα που τράφηκαν με αυτό εμφάνισαν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και λιγότερο στρες στο μεταβολικό τους σύστημα.
«Η κατανάλωση του γαϊδουρινού γάλακτος θα πρέπει να ενθαρρυνθεί» ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές στην παρουσίασή τους.

Ωφέλειες για τα παιδιά
Όπως σημειώθηκε, προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το συγκεκριμένο είδος γάλακτος είναι καλύτερο από το αποβουτυρωμένο γάλα αγλεάδας, το γάλα σόγιας και το γάλα σε σκόνη, ιδιαίτερα για τα παιδιά, γιατί περιέχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου.
Επιπλέον το γεγονός ότι μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο μητρικό γάλα και περιέχει λίγες πρωτεΐνες το καθιστά κατάλληλο για πολύ μικρά παιδιά που εμφανίζουν αλλεργίες στα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Πηγή: tovima.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.