Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ένα δένδρο που τα έχει όλα! Πατατομελιτζανοπιπεροντοματόδεντρο!

Πατατομελιτζανοπιπεροντοματόδεντρο!
Ένας Κρητικός μπόλιασε ένα δέντρο στην αυλή του προκειμένου να παράγει τα πάντα: από πατάτες και ντομάτες μέχρι βλύτα και πιπεριές. Και τα κατάφερε: όλα μαζί κρέμονται από τα κλαδιά ενός και μόνο δέντρου!
Δημιουργός του απίστευτου δέντρου που παράγει σχεδόν ότι βρίσκει κανείς στον πάγκο ενός μανάβικου είναι ένας πολιτικός
 μηχανικός και αγρότης από το Ρέθυμνο, ο Μανώλης Ηλιάκης, ο οποίος φύτεψε ένα φυτό της οικογένειας των σολανοειδών (μοιάζει με τεράστια μελιτζανιά) στην αυλή του σπιτιού του στην περιοχή Μασταμπά στην Κρήτη και πάνω του μπόλιασε πατάτες, πιπεριές, ντομάτες κ.λπ. και το πείραμά του πέτυχε! Το δέντρο-γίγας που εκτείνεται σχεδόν σε μια ολόκληρη αυλή, παράγει τα πάντα!

Ο Μανώλης Ηλιάκης  εξηγεί τα πάντα για το εγχείρημά του «Μην βιαστεί κανένας και σκεφτεί ότι το να καταφέρει κάποιος να καλλιεργήσει πατάτες πάνω σε δένδρο είναι βιασμός της φύσης  ή μετάλλαξη ή έργα του διαβόλου. Το δένδρο αυτό είναι σολανοειδές και είναι συμβατό με τις οικογένειες που έχουν μπολιαστεί πάνω του, όπως ακριβώς μπολιάζουμε  μια άγρια αχλαδιά ή την ελιά κ.λπ. με διάφορες άλλες ποικιλίες ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με αυτό που εγώ αποκαλώ το αντισυστημικό δένδρο»

Και προσθέτει
«Προσπάθησα σε συνεργασία με τη φύση να καταφέρω αυτό που για την επιστήμη φαινόταν ακατόρθωτο. Όταν σκέφτηκα σε αυτό το δένδρο εκτός από ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, βλίτα, στύφνο, κ.λπ., να έχω και παραγωγή πατάτας όλοι οι γεωπόνοι μού το απέκλεισαν», αλλά ο ίδιος ήθελε να αποδείξει ότι «ο άνθρωπος μπορεί να απεγκλωβιστεί από το παγκόσμιο σύστημα που εκμεταλλεύεται αδίστακτα μέχρι εξόντωσης τη  Φύση και τον άνθρωπο στο όνομα του κέρδους. Ήθελα να αποδείξω ότι ακόμα και σε μια γλάστρα -καλά φροντισμένη- μπορεί να εξοικονομείς με ένα δένδρο τα απαραίτητα ζαρζαβατικά αντιστεκόμενος έτσι στο διεθνές κύκλωμα των εμπόρων και μεσαζόντων που καταληστεύουν καταναλωτές και παραγωγούς...»

Αυτό λοιπόν είναι το πατατομελιτζανοντοματοπιπερόδεντρο.... ένα αντισυστημικό δέντρο!

Δείτε σε βίντεο το δένδρο "πολυμηχάνημα",  ρεπορτάζ του ALPHA,  κλικ  εδώ

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.