Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μεταφυτεύω σπορόφυτα (μπρόκολα, λάχανα)

Εχθές αγόρασα σπορόφυτα από το τοπικό γεωπονικό κατάστημα. Πήρα μπρόκολο και λάχανο. Επέλεξα τα σπορόφυτα ώστε να είναι υγιή και με καλά ανεπτυγμένο ριζικό σύστημα.

Επιλέξτε υγιή σπoρόφυτα

Επειδή το πότισμα θα γίνεται με αυτόματο τρόπο, πρώτα άπλωσα τη σωλήνα ποτίσματος στο χώρο που είχα στη διάθεσή μου.

Η σωλήνα ποτίσματος είναι Ελληνικό προϊόν (από τη Eurodrip). Χρησιμοποίησα σταλακτηφόρο σωλήνα διατομής Φ16 με ισαποχή (απόσταση σταλακτών) 33 εκατοστά.

Απλώνοντας πρώτα τη σωλήνα, μπορώ να ανοίξω τους λάκους που θα βάλω τα σπορόφυτα, στα σημεία που βρίσκονται οι σταλάκτες.


Ανοίγω το λάκο για να βάλω το σπορόφυτο


Ο λάκος είναι κάτω από το σταλάκτη του σωλήνα

Έριξα στο λάκο λίγο λίπασμα 15-15-17, ώστε να βοηθήσω το φυτό στο να βρει εύκολα θρεπτικά συστατικά.


Ρίχνω λίγο λίπασμα μέσα στο λάκο

Βάζω το σπορόφυτο μέσα στο λάκο και καλύπτω τα κενά με χώμα. Με τις παλάμες μου, πιέζω το χώμα ώστε να κάτσει καλά. Χρησιμοποιώντας χώμα, στηρίζω το μίσχο του σπορόφυτου ώστε να είναι όρθιος.


Βάζω χώμα γύρω από το σπορόφυτο και το στηρίζω

Στη συνέχεια, έριξα λίγο επιπλέον λίπασμα γύρω από το φυτό. Φροντίστε να απέχει από το μίσχο και τη ρίζα τουλάχιστον 1,5 με 2 εκατοστά.


Ρίχνω λίπασμα γύρω από το φυτό

Στη συνέχεια, έριξα νερό με ποτιστήρι γύρω από κάθε σπορόφυτο.

Από εδώ και πέρα, αναλαμβάνει η φύση. Σε δύο με 3 μήνες θα έχουμε συγκομιδή!


Εικόνα από την περσινή παραγωγή

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.