Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νικητής ανακηρύσσεται ο αρουραίος

featuredΟ πόλεμος του ανθρώπου με τους αρουραίους μετρά χιλιάδες χρόνια τώρα. Παρά τη βελτίωση των όπλων μας, που από τις φάκες εξελίχθηκαν σε μηχανήματα υπερήχων, νίκη δεν προβλέπεται.
Τους κυνηγάμε, τους παγιδεύουμε, τους πυροβολούμε, τους δηλητηριάζουμε, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Οι αρουραίοι βρίσκονται παντού.

Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να τους εξολοθρέψουμε. Αυτοί όμως μακροημερεύουν, πολλαπλασιάζονται και δεν μας φοβούνται. Ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου, οι αρουραίοι, μας ταλαιπωρούν χιλιάδες χρόνια προκαλώντας επιδημίες και καταστροφές. Το όνομά τους έχει συνδεθεί με τη μαύρη πανώλη, τη μάστιγα του Μεσαίωνα. Όμως, παρά τον απηνή διωγμό τους, αυξάνονται και πληθύνονται.
Πολλά ζώα αποκαλούμε «αρουραίους», ωστόσο με αυτό το όνομα συνηθίζουμε να αναφερόμαστε πλέον στα είδη του γένους Rattus, που ανέρχονται σε 64. Κανονικά, η λέξη παραπέμπει στα ποντίκια του αγρού, που ανήκουν σε άλλα γένη, αν και αρουραίους θεωρούμε τα μεγάλα ποντίκια του γένους αυτού. Πολλά μάλιστα σπανίως έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο.
Δεν συμβαίνει το ίδιο βέβαια με τους αρουραίους των υπονόμων και τους μαύρους αρουραίους της στέγης. Ζουν ανάμεσά μας. Έχουν δε πολλαπλασιαστεί σε τέτοιο βαθμό που τα συγκεκριμένα δύο είδη είναι πολυπληθέστερα από εκείνα που ζουν στη φύση.
Ο μαυροποντικός (Rattus rattus) λέγεται και «αρουραίος των ορόφων/της στέγης» επειδή δείχνει να προτιμά τα υπερυψωμένα μέρη, όπως τις στέγες, τους φράχτες με αναρριχητικά φυτά, τα δέντρα ή τις αγροτικές αποθήκες. 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.