Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

10 χρόνια ζει χωρίς χρήματα σε σπηλιές!

perierga.gr - Άφησε τα χρήματα και ζει σε σπηλιές!Ο 51χρονος Daniel Suelo είναι σίγουρα ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο, αφού από το 2001 ζει μέσα σε... σπηλιές στην έρημο Moad της Γιούτα, χωρίς καθόλου χρήματα, αναζητώντας τροφή στη φύση γύρω του!

perierga.gr - Άφησε τα χρήματα και ζει σε σπηλιές!
Αφήνοντας όλη την περιουσία του (μόλις 30 δολάρια, δηλαδή!) μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, ο Daniel αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη φύση, η οποία δεν θα βασίζεται στους κανόνες του σύγχρονου καπιταλισμού αλλά σε «αυτό που του λέει η καρδιά του».

perierga.gr - Άφησε τα χρήματα και ζει σε σπηλιές!Έτσι περπατώντας με ένα σακίδιο στον ώμο (τα μόνα υπάρχοντά του) βρέθηκε στην έρημο όπου αναζήτησε κατάλυμμα σε σπηλιές και τροφή στα δέντρα και τα μικρά ζώα. Άγρια μούρα, ρακούν και σκίουροι έγιναν τα γεύματά του, ενώ νερό έβρισκε σε κοντινά ποτάμια και πηγές.

Όταν έγινε γνωστή η ιστορία του, όλοι τον χαρακτήρισαν «τρελό», και όχι άδικα! «Τα χρήματα είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί όταν το σπίτι σας σήμερα κοστίζει 500.000 δολάρια και αύριο 300.000, τι απέγιναν αυτά τα 200.000;», είχε πει τότε ο Daniel.
perierga.gr - Άφησε τα χρήματα και ζει σε σπηλιές!
 Ο στενός φίλος του και συγγραφέας Mark Sundeen είχε χάσει αρκετά χρόνια τα ίχνη του και μόλις μετά την οικονομική κρίση του 2008 ξαναθυμήθηκε τον Daniel. «Έγινε πρότυπο για πολλούς Αμερικανούς. Έτσι θέλησα να γράψω κάτι για τη ζωή και τη φιλοσοφία του», λέει ο Mark αναφερόμενος στο βιβλίο του με τίτλο «The Man Who Quit Money» (σ.σ. «Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε τα χρήματα»).

perierga.gr - Άφησε τα χρήματα και ζει σε σπηλιές!Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Daniel όχι μόνο εγκατέλειψε τα χρήματα αλλά πέταξε την άδεια οδήγησης και το διαβατήριό του, ενώ άλλαξε το όνομά του από Shellabarger σε Suelo, που στα Ισπανικά σημαίνει «Γη». 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.