Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Tέλος στα οικογενειακά επιδόματα και αφορολόγητο των παιδιών

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Οικονομικών ανέφερε ότι από το 2013 καταργούνται όλα ανεξαιρέτως τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και στη θέση τους θα χορηγείται ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «περισσότερο δίκαιο και πιο
αποτελεσματικό» το νέο σύστημα, διότι θα εφαρμόζεται στοχευμένα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Το επίδομα αυτό θα χορηγείται στους δικαιούχους μέσω των Εφοριών και όχι μέσω ΟΓΑ, Νομαρχιών, όπως γινόταν έως σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το ενιαίο επίδομα που θα καταβάλλεται σε κάθε οικογένεια αναμένεται να καθορίζεται ως εξής: 
Για οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα καταβάλλεται το σύνολο του επιδόματος που θα προβλεφθεί για κάθε παιδί.
Για εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ τα 2/3 του ποσού.
Για εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ το 1/3 του ποσού.
Ενώ για ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ δεν θα καταβάλλεται επίδομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται, και τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, θα ισχύσουν από την 1/1/2014 για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013. 
Διευκρίνισε δε, ότι από την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έτη, θα εξαιρεθούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με το νόμο Λοβέρδου
 http://www.citypress.gr

 Α. Σαμαράς στη Βουλή(22-12-2010): 
«…Είναι, άραγε, «σπατάλη» το επίδομα των πολυτέκνων που το κόβουν τώρα δραστικά; 
Και θα καταβάλλεται πλέον, μόνο αν το ετήσιο μεικτό εισόδημα της οικογένειας είναι κάτω από 40 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 30 χιλιάδες καθαρά. Για όνομα του Θεού! 
Στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους βρήκατε να χτυπήσετε τη δημόσια σπατάλη; 
Λέγεται ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πάρει πίσω το εισοδηματικό κριτήριο. Μακάρι! 
Αλλά η περικοπή του ελάχιστου πολυτεκνικού επιδόματος παραμένει. 
Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η Ελλάδα δεν γεννάει, γερνάει…»

Κι ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου…» 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.