Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Συνταγές για πέντε “σπιτικά” αντικουνουπικά… χωρίς χημικά!

Απομακρυνθείτε από τα αντικουνουπικά της αγοράς και τις επιβλαβείς ουσίες τους και φτιάξτε ένα φυσικό απωθητικό εντόμων για να αντιμετωπίσετε τον «εχθρό» του καλοκαιριού! 
Τα αιθέρια έλαια, το λεμόνι και τα βότανα είναι ικανά να συνθέσουν ένα σπρέι που θα απομακρύνει τα έντομα γύρω σας, αρκεί βέβαια η εφαρμογή τους να είναι συχνή.
Τα «έτοιμα» αντικουνουπικά περιέχουν χημικές ουσίες,

όπως είναι το DEET, που μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα, πόνο, φλύκαταινες ή ακόμα και νευρολογικά προβλήματα. Ερευνητές από το Duke University Medical Center ανακάλυψαν ότι η μακροχρόνια χρήση του DEET καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και οδηγεί στις συμπεριφορικές αλλαγές των αρουραίων.
Το μυστικό των φυσικών σπρέι βρίσκεται κυρίως στον ευκάλυπτο, το λεμόνι, τη λεβάντα, τη μέντα και το δεντρολίβανο και σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το έλαιο από το δέντρο Corymbia citriodora ή αλλιώς το Lemon Eucalyptus. Παρακάτω θα βρείτε πέντε συνταγές για αντικουνουπικά σπρέι… που θα σας λύσουν τα χέρια!

Εντομοαπωθητική λοσιόν … ιδανική για μικρά παιδιά!

Τι θα χρειαστείτε: 1/3 φλ. λάδι καρύδας, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα, γαρύφαλλο ή μέντα (το λεμόνι και ο ευκάλυπτος μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα των μικρών παιδιών).

Ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε ο μείγμα πάνω στα χέρια, τα πόδια, την πλάτη και το λαιμό σας, ώστε να κρατήστε μακριά τα κουνούπια για δυο-τρεις ώρες. Η λοσιόν είναι ιδανική για μικρά παιδιά, καθώς τα υλικά της δεν ερεθίζουν, αλλά ενυδατώνουν το ευαίσθητο δέρμα.

Φυσικό αντικουνουπικό λάδι με φρέσκα βότανα

Τι θα χρειαστείτε: νερό, 1 κ.σ. φύλλα δάφνης, 1 κ.σ. φύλλα θυμάρι, 2 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανο, 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, φυτικό έλαιο καρύδας ή αμυγδαλέλαιο και 2 κάψουλες βιταμίνη Ε.

«Χτυπήστε» τα βότανα, έτσι ώστε να αλεθούν πλήρως και στη συνέχεια, ρίξτε το έλαιο της επιλογής σας. Ρίξτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και με τη μέθοδο «μπεν μαρί» ζεστάνετε το βάζο για μια ώρα στους 70 βαθμούς. Αφήστε το σκεύος να κρυώσει και περάστε το μείγμα από ένα σουρωτήρι, ρίχνοντας μέσα τη βιταμίνη Ε. Στο τέλος, βάλτε το σε ένα μπουκάλι σπρέι και χρησιμοποιήστε το, σε περίπτωση που κάνουν «επέλαση» τα κουνούπια.
Ένα σπρέι χώρου που «σκοτώνει» τα κουνούπια

Τι θα χρειαστείτε: 2 κ.σ. οινόπνευμα, 90 γρ. νερό, 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 30 σταγόνες μέντας.

Αγοράστε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού των 100 ml και προσθέστε μέσα τα υλικά, δηλαδή το οινόπνευμα, τα αιθέρια έλαια και το αποσταγμένο νερό. Σφραγίστε το μπουκάλι με το καπάκι και ανακινείστε καλά, μέχρι να «ενωθούν» τα συστατικά. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχετε ένα τέλειο αντικουνουπικό για να διώχνετε τα έντομα μέσα στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα.

Ένα «δυνατό» spray σώματος κατά των εντόμων
Τι θα χρειαστείτε: 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και σιτρονέλας, 4 κουταλάκια του γλυκού βότκα και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι.

Πρόκειται για ένα αντικουνουπικό σπρέι που μετατρέπεται στο τέλειο «όπλο» του καλοκαιριού για όλες τις ώρες… και είναι ισχυρό χάρη στο αιθέριο έλαιο σιτρονέλας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε τα υλικά μέσα στο μπουκάλι και να ψεκάζετε την επιδερμίδα σας κάθε μία ώρα...

Εντομοαπωθητικό με μηλόξυδο και αποξηραμένα βότανα

Τι θα χρειαστείτε: ένα μπουκάλι μηλόξυδο, 2 κουταλιές της σούπας από αποξηραμένα βότανα (φασκόμηλο, δεντρολίβανο, λεβάντα, θυμάρι και δυόσμο).

Ψιλοκόψτε τα βότανα και ρίξτε τα μέσα σε ένα μπουκάλι με μηλόξυδο. Αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες και στη συνέχεια, ψεκάστε με αυτό το δέρμα σας ή το μαντήλι και το καπέλο σας. Έτσι, δεν θα σας πλησιάσει κανένα κουνούπι. Μη φοβηθείτε τη μυρωδιά του μηλόξυδου, καθώς τα βότανα θα εξασθενήσουν αρκετά τη μυρωδιά του.

Tips για να αποφύγετε τα τσιμπήματα από κουνούπια

- Για να καταπραΰνετε την αίσθηση της φαγούρας από τα κουνούπια, φτιάξτε μια αλοιφή που να έχει κατά 50% νερό και κατά 50% μαγειρική σόδα. Εφαρμόστε το μείγμα πάνω στο τσίμπημα του κουνουπιού ή τρίψτε πάνω του μια σκελίδα σκόρδο.

- Να αποφύγετε τις δυνατές κολόνιες, τη λακ και τα αποσμητικά με φρουτώδες - γλυκό άρωμα.

- Προσπαθήστε να μην τρώτε πολλά φρούτα με κάλιο π.χ. μπανάνα, καθώς ο ιδρώτας σας γίνεται πιο «ελκυστικός» για τα κουνούπια. Αντίθετα, εάν λαμβάνετε μια-δυο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο κάθε ημέρα… θα αλλάξει το PH του σώματός σας και θα απωθούνται τα έντομα.

- Αποφύγετε να βγαίνετε σε ανοιχτούς χώρους τις ώρες που τα κουνούπια είναι πιο «δραστήρια», δηλαδή νωρίς το πρωί και κατά το ηλιοβασίλεμα. Αντίθετα, το μεσημέρι φαίνεται μια ιδανική ώρα για να κάνετε βόλτα χωρίς να σας ενοχλήσουν.

- Βάλτε κουνουπιέρες γύρω από τα κρεβάτια.

- Κολλήστε sticks που διώχνουν τα κουνούπια μέσα σε κλειστό χώρο ή πάνω στο καπέλο και την τσάντα σας.

- Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι τα κουνούπια έλκονται από τις σκούρες αποχρώσεις.
Πηγή
 http://kolpa-tips.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μαςΑρμενιστήςΕμείς και η Κοινωνία μαςΓιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.