Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Διαλύθηκε ένα ακόμα κόσμημα της παραδοσιακής ναυπηγικής

kaiki_panagia2Υπομονετικά περίμενε μέρες ολόκληρες έως ότου έρθει η σειρά του και να υποστεί την βαρβαρότητα της καταστροφής το καΐκι «Παναγιά», στην περιοχή του Θόλους της Χίου.
Όπως ενημερώνει με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Fecebook ο κ. Αντώνης Τσατσαρώνης (Antonis Tsatsaronis) «είκοσι χρονών σκάφος, το τελευταίο από τις ξύλινες ανεμότρατες φτιαγμένο με περίσσιο μεράκι στην Καβάλα. Σκαρί υπέροχο, ένα αριστούργημα της ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής και μαστοριάς που θα μπορούσε να ζήσει
και πάνω από 150 χρόνια… Ένα κόσμημα. 
Οι ιδιοκτήτες, 5 χρόνια παλέψαν να σώσουν ετούτο το σκάφος… Πρότειναν στην Περιφέρεια ακόμα και να το χαρίσουν στην πόλη της Χίου και να το συντηρούν οι ίδιοι στο λιμάνι του νησιού, έκθεμα και μνημείο μια πανάρχαιας κληρονομιάς… Στον τόπο, όμως, αυτό κυβερνούν άνθρωποι, ανάλγητοι, απαίδευτοι, ανιστόρητοι και αντιπνευματικοί…
Αυτοί έτσι κι αλλιώς υπέγραψαν αυτούς του νόμους με την Ευρωπαϊκή Ένωση: Μαζί με την κατάθεση της άδειας αλιείας να καταστρέφεται και το πλοίο… Έτσι, όπως παλιά έκαναν στις αποικίες οι νικητές», τονίζει ο κ. Τσατσαρώνης και προσθέτει ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν καταστραφεί χιλιάδες καΐκια. «Και όμως όλα τους θα μπορούσαν σωθούν, να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εργασίες δίχως να καταστραφούν», καταλήγει στην ανάρτησή του.
Οι φωτογραφίες και το βίντεο προέρχονται από την ανάρτηση του κ. Αντώνη Τσατσαρώνη
http://astraparis.gr

Κλικ εδώ!   ... Έτσι καταστρεφουν τα ξύλινα καϊκια στην Ελλαδα...  https://www.facebook.com/


kaiki_panagia2

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.