Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Η μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο είναι ελληνική και βρίσκεται στο Φάρο του Κεριού στη Ζάκυνθο!!!

Η μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο είναι ελληνική και βρίσκεται στο Φάρο του Κεριού στη Ζάκυνθο
Έχει πλάτος 18,10 μέτρα, μήκος 36,90 μέτρα και συνολικό εμβαδόν 667,89 τετραγωνικά μέτρα. Το ύφασμα είναι κινεζικής προέλευσης, ζυγίζει 70 κιλά και ράφτηκε στην Ελλάδα. 
Ο ιστός έχει ύψος 50 μέτρα, ζυγίζει 80 κιλά, για τη στήριξή του καταναλώθηκαν 102 τόνοι οπλισμένου σκυροδέματος, στην κορυφή του υπάρχουν δύο αλεξικέραυνα, ενώ για την έπαρση και την υποστολή
της σημαίας απαιτείται η ταυτόχρονη προσπάθεια τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων. Η τεράστια σημαία είναι ορατή από απόσταση 20 χιλιομέτρων.
Η κατασκευή της σημαίας ήταν ιδέα του κ. Σταμάτη Λιβέρη (μηχανικός στο επάγγελμα) που έχει την ταβέρνα «Το φανάρι του Κεριού» στο Φάρο του Κεριού. 
Στην αρχή ο κ. Λιβέρης είχε φτιάξει στο πάρκινγκ της ταβέρνας του έναν ιστό ύψους 7 μέτρων όμως με τα χρόνια τα δέντρα που είχαν φυτέψει εκεί τον υπερκάλυψαν. Έτσι σκέφτηκε να φτιάξει έναν ιστό ψηλότερο από τα δέντρα του.
Το εγχείρημα του κ. Λιβέρη χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προκύρηξε διαγωνισμό για την δημιουργία καινοτόμων ιδεών. 
Ο ιστός στοίχισε 65.000 € και το πανί 5.000 €. 
Το συνολικό κόστος της κατασκευής ανήλθε στις 100.000 € εκ των οποίων τις 30.000 € τις προσέφερε η Περιφέρεια. 
Τα υπόλοιπα έξοδα καλύφθηκαν από τον κ. Λιβέρη. 
Ο ίδιος λέει ότι η οικογένειά του και οι φίλοι του επισημαίνουν ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να είχε αγοράσει ένα διαμέρισμα, αλλά δεν το σκέφτεται καθόλου γιατί το μεράκι του ήταν μεγάλο.
Η μεγαλύτερη σημαία έχει δική της ιστοσελίδα όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες και να δείτε φωτογραφίες στη διεύθυνσηhttp://www.theflag.gr/ 
 http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.