Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ο χυμός που καθαρίζει τις φραγμένες αρτηρίες

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Atherosclerosis έδειξε πως το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να αντιστρέψει και να προλάβει τις υποκείμενες παθολογίες του καρδιαγγειακού συστήματος, που οδηγούν σε καρδιακή προσβολή και επεμβάσεις bypass.
Η συγκεκριμένη μελέτη προστίθεται στην κλινική μελέτη που δείχνει πως το ρόδι μπορεί να συμβάλει στον "καθαρισμό” των αρτηριών σας.

 Μελέτη του 2004 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Clinical Nutrition παρουσίασε το αποτέλεσμα μιας κλινικής δοκιμής διάρκειας τριών ετών σε κατοίκους του Ισραήλ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στους συμμετέχοντες που έπιναν καθημερινά χυμό ροδιού αντιστράφηκε η στένωση των καρωτίδων έως και κατά 29% μέσα σε ένα χρόνο. Από την άλλη πλευρά, η απόφραξη των καρωτίδων στην ομάδα ελέγχου αυξήθηκε κατά 9%, υποδεικνύοντας πως η επίδραση του χυμού ροδιού στην κατάσταση των αρτηριών ήταν ακόμη μεγαλύτερη απ’ ότι φάνηκε αρχικά.
Τα οφέλη του ροδιού στα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι πολλά, όπως φαίνεται από τις ακόλουθες επιβεβαιωμένες από πειράματα ιδιότητές του:
Αντιφλεγμονώδης δράση
Μείωση της αρτηριακής πίεσης
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Πώς μπορεί ένα απλό φρούτο να είναι τόσο ωφέλιμο στην καρδιά σας;
Αυτό συμβαίνει επειδή ο χυμός του ροδιού έχει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, ειδικότερα πολυφαινολών και βιταμίνης C, η ανεπάρκεια της οποίας θεωρείται από πολλούς ειδικούς ότι σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Τ

ο ρόδι είναι επίσης γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και είναι δεδομένο πως οι φλεγμονές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καρδιοπάθεια.
Όπως και νά’ χει, πίνετε ένα μικρό ποτήρι φυσικό χυμό ροδιού τη μέρα. 

Είναι σίγουρο πως θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας και θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού σας.
capital
Πηγή: www.madata.gr/Tο διαβάσαμε εδώ
 http://newsone.gr/ugeia
  Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.