Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

4 πρωινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά

Aν θέλετε να βοηθήσετε το σώμα σας να χάσει πιο αποτελεσματικά τα περιττά κιλά, εντάξτε στην καθημερινότητά σας τις παρακάτω πρωινές συνήθειες.  
Όλοι γνωρίζουμε ότι για να χάσουμε κιλά πρέπει να παίρνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίμε. 
Όμως η απώλεια βάρους είναι ένα σύνολο πραγμάτων, γι αυτό αν θέλετε να βοηθήσετε το σώμα σας να χάσει πιο αποτελεσματικά τα περιττά κιλά, εντάξτε στην καθημερινότητά σας τις παρακάτω πρωινές συνήθειες. 
1. Βγείτε λίγο στον ήλιο.
 Αν και τις τελευταίες μέρες δεν έχουμε τόσο πολύ ήλιο το πρωί, ωστόσο η Ελλάδα είναι μια χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια. 
Έτσι κάθε πρωί που ξυπνάτε καθίστε για λίγα λεπτά στον ήλιο. 
Η ηλιακή ακτινοβολία βοηθάει στο σχηματισμό της βιταμίνης D. 
Η πιο γνωστή, μέχρι πρόσφατα, δράση της βιταμίνης D είναι η αύξηση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου από το έντερο για τη διαμόρφωση και τη διατήρηση υγιών οστών καθώς και για την ενίσχυση της νευρομυϊκής λειτουργίας. 
Αλλά πώς μπορεί να μας βοηθήσει με την απώλεια βάρους; Λοιπόν αν κάθε πρωί απολαμβάνετε για λίγα λεπτά τον ήλιο, θα νιώθετε γεμάτοι ενέργεια και πιο υγιείς χάρη στη βιταμίνη D. 
Αυτό το συναίσθημα μπορεί με τη σειρά του να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να τηρήσετε τους στόχους σας, όπως να πάτε γυμναστήριο ή να μαγειρέψετε ένα υγιεινό γεύμα.
Επίσης ο πρωινός ήλιος βοηθάει στη σωστή λειτουργία του κιρκδιου ρυθμού, με αποτέλεσμα να κοιμάστε πολύ καλύτερα τα βράδια και όπως είναι γνωστό ο ποιοτικός ύπνος συμβάλει στην απώλεια βάρους.
2. Καταναλώστε ένα πρωινό γεύμα που να έχει συνδυασμό πρωτεϊνών και σύνθετων υδατανθράκων.  Εάν το πρωί πίνετε απλώς έναν καφέ και δεν εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με καύσιμα, τότε θα καταλήξετε να τσιμπολογάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
Όταν όμως τρώτε ένα υγιεινό πρωινό βοηθάτε στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και στην αύξηση του κορεσμού. 
Έτσι η θερμιδική σας πρόσληψη μειώνεται καθώς δεν νιώθετε την ανάγκη να τρώτε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
3. Κάντε κρύο ντους
Ξέρω ξέρω τα κρύα ντους είναι μαρτύριο το χειμώνα. 
Όλοι αγαπούν το ζεστό ντους το πρωί με το που ξυπνήσουν ή το προηγούμενο βράδυ πριν κοιμηθούν. 
Όμως η αλήθεια είναι ότι μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη του πρωινού κρύου ντους μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ενέργειας, τους μεταβολισμού και στη ρύθμιση των ορμονών.
4. Να μασάτε σωστά το φαγητό σας
Και εδώ συμπληρώστε όχι μόνο το πρωινό αλλά και γενικά ό,τι τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
Οι ειδικοί εκτιμούν πως η παρατεταμένη μάσηση αποτρέπει την υπερκατανάλωση φαγητού, επειδή παρέχει στον εγκέφαλο περισσότερη ώρα να αντιληφθεί πως χορτάσαμε. Επιπλέον, φαίνεται πως μειώνει τα επίπεδα της γκρελίνης,  της ορμόνης της πείνας, η οποία κυκλοφορεί στο πεπτικό σύστημα.
Εάν καταφέρετε να εφαρμόσετε μερικές από τις παραπάνω στρατηγικές κάθε πρωί που ξυπνάτε, θα μπορέσετε να έχετε περισσότερη ενέργεια και θα χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά. 
Όμως θυμηθείτε αυτά είναι μόνο μερικές συμβουλές που στον κάθε άνθρωπο λειτουργούν διαφορετικά. 
Για αυτό και ο καθένας από εσάς πρέπει να ακολουθεί ό,τι τον κάνει να νιώθει καλύτερα και να το προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες τους. 
Η εξατομίκευση τόσο στη διατροφή όσο και στην άσκηση είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους. 
 http://jenny.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.